روزهای بد برای اقتصاد آلمان جیغ شرکتها و مؤسسات تجاری در آمد
مؤسسه تحقیقات اقتصادی «ایفو» آلمان اعلام کرد که اقتصاد این کشور با کاهش بیسابقهای در تعداد سفارشهای مواجه است که از زمان بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۹ تاکنون بیسابقه بوده است.
بحران سیاسی و اقتصادی آلمان را احاطه کرده است. هفته گذشته «اولاف شولتس»، صدراعظم آلمان، وزیر دارایی خود، «کریستین لیندنر» از حزب دموکراتهای آزاد را برکنار کرد و به این ترتیب به یک نزاع طولانی در دولت آلمان دامن زد که در نهایت منجر به فروپاشی ائتلاف شکننده میان حزب سوسیال دموکرات، حزب سبزها و حزب دموکرات آزاد شد. به گزارش یورونیوز در پی برکناری وزیر دارایی آلمان، سه وزیر همحزبی دیگر
« لیندز» نیز اواخر همان شب استعفا دادند تا دولت سهحزبی آلمان تنها چند ساعت پس از پیروزی دونالد ترامپ از هم بپاشد. شولتس در یک سخنرانی، لیندنر را مقصر فروپاشی دولت دانست و او را فردی «حقیر، سرسخت و غیرقابل اعتماد» توصیف کرد. واکنش لیندنر سریع و به همان اندازه تند بود. او صدراعظم را به ضعف رهبری متهم کرد.
وضعیت اقتصادی آلمان نیز این روزها تعریفی ندارد به طوری که جیغ شرکتها و مؤسسات تجاری این کشور درآمده است. گزارش مؤسسه تحقیقات اینفو آلمان نشان میدهد شرکتهای تجاری این کشور با کاهش گسترده ثبت سفارشهای مواجه هستند که از سال 2009 تاکنون بیسابقه بوده است. به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «این مؤسسه آلمانی دیروز(دوشنبه) اعلام کرد که در آخرین نظرسنجی خود ۴۱.۵درصد از شرکتها از کاهش سفارشهای شکایت کردهاند که این نسبت به نظرسنجی سه ماه قبل ۲.۱ واحد درصد افزایش یافته است». این رقم برای اولینبار از زمان بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۹، حتی از کمبود تقاضای ثبتشده در طول بحران کرونا نیز بالاتر است. «کلاوس فولرابه»، رئیس نظرسنجیهای مؤسسه ایفو تاکید کرد که کمبود سفارشهای همچنان مانع از رشد اقتصادی در آلمان شده و تقریباً هیچ بخشی از اقتصاد از این مشکل در امان نیست به ویژه بخش صنعتی آلمان و به طور کلی اروپا، به دلیل کنار گذاشتن منابع انرژی ارزانقیمت روسی، در حال از دست دادن مزیت رقابتی خود است. برخی کارشناسان غربی معتقدند اقتصاد آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا در نتیجه تحریمها علیه روسیه و کشمکشهای سیاسی در خطر مرگ آنی قرار دارد که اروپا را به رکودی عمیق خواهد کشاند. به گفته «الکساندر مرکوریس» کارشناس اقتصادی انگلیسی، اقتصاد آلمان در بحران به سر میبرد، زیرا بدون گاز ارزان روسیه و بازار روسیه و بدون روابط خوب با چین، صنعت آلمان در حال فروپاشی است.به گزارش یورونیوز به نقل از وبگاه اسکاینیوز عربستان، باتوجه به فروپاشی دولت آلمان، اروپا با چالشهای بیشتری در نتیجه احتمال افزایش شکاف داخلی بین کشورهای این قاره مواجه است. آلمان در حال حاضر دومین سال رکود اقتصادی خود را تجربه میکند. اقتصاد آلمان از تبعات پایان دوران گاز ارزان روسیه و کاهش صادرات به چین که به یک رقیب صنعتی رو به رشد تبدیل شده است، رنج میبرد. بخش خودرو که رکن اقتصاد آلمان محسوب میشود، در نتیجه کاهش سفارشها از بیکاری و تعطیلی کارخانهها رنج میبرد.